Gæsteindlæg

På ScienceBlog.dk finder du af og til gæsteindlæg fra forfattere, der ikke skriver på bloggen til daglig. På nuværende tidspunkt er der skrevet følgende gæsteindlæg:

  • 27. oktober 2020: Mette Elena Skindersø forsøger at svare på spørgsmålet Virker mundbind?
  • 5. november 2018: Gæsteblogger Mark Källstrøm fortæller om, hvordan moderne naturformidling for eksempel kan se ud, idet han har startet sit eget naturformidler-firma.
  • 18. juni 2018: Gæsteblogger Lasse Folkersen fortæller om, hvad du faktisk realistisk set kan forvente dig at lære af en DNA test.
  • 20. februar 2017: Indlægget Visuel guide til jagten på nordlyset er tilsendt os fra Expedia Danmark. Vi har givet Expedia lov til at præsentere en af deres seneste kampagner, idet den er baseret på formidlingen af viden om nordlys, og på Scienceblog mener vi, at alle mennesker bør opleve fænomenet mindst én gang i livet.
  • 15. december 2015: Fem nye teknologiske tendenser i 2016. Det nye år nærmer sig hastigt, og her fremhæver vores engelske gæsteblogger Jérôme Bergerou fem af de store teknologiske tendenser, du ikke kan ignorere i 2016.
  • 16. februar 2015: Hvorfor undlader moderne forældre at vaccinere deres børn mod mæslinger? Mange forældre undlader at give deres børn den vigtige MFR-vaccine, men deres uvidenhed er farlig. I dette gæsteindlæg skrevet af Peter Henrik Andersen fra Statens Serum Institut forklares det, hvorfor det er så vigtigt at vaccinere mod mæslinger, og hvorfor mange forældre alligevel er bange for vaccinen.
  • 29. september 2014: Forskningsformidling i hverdagen: Maggi-terninger af viden. En ny formidlingstjeneste for forskningsresultater har set dagens lys i Danmark. Useful Science specialiserer sig i at fortælle om forskningsresultater med ganske få ord gennem f.eks. Twitter og Tumblr-siden dk.usefulscience.org. Scienceblog har snakket med initiativtageren til den danske afdeling, Jakob Rosenfeldt, der til daglig arbejder som marketingassistent i Bureau Veritas og freelancerådgiver i digitale medier.
  • 21. august 2014: Parkinson: Livet på kanten, mellem forskning og forfald. Sygeplejerske Mette Kirk fik konstateret Parkinsons sygdom i en alder af kun 35 år. I dag bruger hun tid på at deltage i kliniske forsøg, og Scienceblog spurgte hvorfor. Det er en historie om sundhedsfaglig forskning og om at være et menneske med Parkinsons. Og at være ung med Parkinsons.
  • 29. juni 2014: Gratis skolebøger? Frank Villa er naiv. Og derfor har han skrevet sin egen lærebog i matematik! Men er “frit tilgængeligt” materiale det samme som “gratis”?
  • 1. april 2014: Enzymerne kommer – er vores øl i fare? Øl brygges traditionelt af maltet korn, men i dag kan maltningsprocessen springes helt over ved i stedet at tilsætte industrienzymer til almindeligt byg. Hvor udbredt er det, hvad betyder det for vores øl, og kommer kvaliteten af det danske bryg til at falde? Scienceblog har spurgt Niels Buchwald, der er uddannet brygmester fra Den Skandinaviske Bryggerhøjskole, og i dag er ejer af Aarhus Bryghus.
  • 22. marts 2007: Videnskabsformidling for dummies. Redaktørerne Jørgen Dahlgaard og Carsten R. Kjaer på Aktuel Naturvidenskab kommenterer på, hvad vi kan lære af hele debatten om Galathea 3 set fra en videnskabsjournalists vinkel.
  • 12. december 2006: Spildt energiforskning. Direktør Søren Houmøller skriver om danskernes manglende evne til at omsætte forskning til faktura.
  • 5. december 2006: Dansker i rummet? Astronautkandidat Ronnie Vang skriver om udsigterne til rent faktisk at komme ud i rummet.
  • 24. maj 2006: Forskningens Døgn. Nanoteknologistuderende Celia Voetmann kommenterer Forskningens Døgn 2006.
  • 4. april 2006: Stjernekammeret. Carsten Skovgård Andersen fortæller om det 70 år gamle planetarium Stjernekammeret, der i foråret 2006 var truet af lukning.
  • 20. februar 2006: Et stærkt brand i ny form. Pernille Vils Axelsen fra Dansk Naturvidenskabsformidling fortæller om relanceringen af Dansk Naturvidenskabsfestival.

Uafhængig dansk blog om naturvidenskabelig forskning, formidling, undervisning og politik.